Etwinning ile ilgili sunumu Sezin ERTURUL, EBA tanıtım sunumunu Hilal TEKİN, TÜBİTAK Projeleri ile ilgili sunumu Mikail AVCU, TEKNOFEST ile ilgili sunumu Hatice DAL, ÖBA tanıtım sunumunu da Firdevs Burcu SARAÇ gerçekleştirdi.

2022-2023 Yılı Eylül ayı seminer çalışmaları başladı.

Haz

10. Sınıf öğrencimiz, Sapanca Belediyesinin düzenlediği Sapanca'nın Kurtuluş Töreninde Bu Vatan Kimin Şiirini okudu.

Haz

Cuma günü gerçekleşen kapanış töreni öncesinde okul birincilerine teşekkür edildi ve alkışlandı.

Onur belgesi alan öğrenci kısa bir konuşma yaptı.

Karneler dağıtıldı.

Hatıra fotoğrafları çekildi.

Haz

Okul İdaresi, sene sonu Öğretmenler Kurulu Toplantısı öncesinde öğretmenlere ve okul çalışanlarına yemek verdi.

Yemek sonrasında toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Çekimlerin ardından Kurul Toplantısına geçildi.

Değerlendirmeler yapıldı.

Haz

Okulumuz son sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni yapıldı.

9 Haziran 2023 günü Kırkpınar Belediyesi Açıkhava Tiyatrosunda saat 18.00 de gerçekleştirilen törende öğrenciler kep attı.

Haz

"İyilikte Yarışan Sınıflar" etkinliği bağlamında "Sapanca Anadolu Lisesi" adına bağış toplanmış ve yetimlere ulaştırılmak üzere İHH temsilcisine makbuz karşılığında teslim edilmiştir.

Haz

Valiliğimizin başlattığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteklediği #kitapsakarya projesi kapsamında 5. ders saatinde kitap okuduk.

Haz

Bugün, 5 Haziran 2022 Pazartesi günü, okul bahçesinde gençlik şöleni yapıldı.

Protokolde Sapanca Belediye Başkanı Sayın Özcan ÖZEN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Nuri DEDE de yer aldı.

Yarışma ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği şölende kurulan stantlarda ayrıca kermes yapıldı.

Toplantıya Okul Müdürü Fatma SANCAKLI, Okul Rehberlik Öğretmenleri, sınıf ve branş öğretmenleri katıldı.

25 Mayıs Perşembe günü 9. ve 12. sınıfların veli toplantıları gerçekleştirildi.

Velilerle YKS sınav sistemi, sınav kaygısı, zaman yönetimi, meslek seçiminde yetenek ilgi değerin önemi, sınav ve tercih dönemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Konuyla ilgili ayrıca bilgilendirme mektubu dağıtıldı.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Enver AYDIN, roman kişilerini canlandırma projesi kapsamında öğrencilerle Felatun Efendi ve Rakım Efendi romanının canlandırılmasını gerçekleştirdi.

Öğrencilerimizle 15-20 Mayıs tarihlerinde öğrencilerin bilim araştırma isteklerini artırma, bilgilerini genişletme, görgü ve yeteneklerini geliştirme, yurt dışı eğitim vizyonu oluşturma, yabancı dil kullanma deneyimi kazandırma ve tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etme amacıyla gezi gerçekleştirdik.

Gezimizde İsviçre ve Fransa'ya gidildi.

Şehir turları yapıldı.

Teknorama Bilim Merkezi ziyaret edildi ve öğrencilerimiz atölye çalışması yaptı.

Çalışmada mikro ölçekte çeşitli incelemeler yapıldı ve sonuçları paylaşıldı.

Einstein'ın bir zamanlar ikamet ettiği ve rölativite teorisini geliştirdiği evi ziyaret edildi.

Maison Gallier Çikolata Fabrikası ziyaret edildi ve çekirdekten paketlemeye sunum izlendi, mekanlar gezildi.

Lozan, Montrö ve Gruyers ziyaretleri yapıldı.

CERN Avrupa Bilim Merkezi ziyaret edildi ve atom altı parçacıklarının nasıl çarpıştırıldığı ve dünyanın oluşumuna dair sinevizyon göstersi izlendi.

Cenevre Üniversitesi'ne bağlı Sciencescope'da deneysel ders yapıldı ve olasılık hesaplamaya dair deneysel bir çalışma gerçekleştirildi.

Eyfel Kulesi'ne çıkıldı ve Zafer Takı ziyaret edildi.

Louvre Müzesi'ne gidildi ve dünyaca meşhur tablolar, heykeller ve ünlü Mona Lisa tablosu görüldü.

Disneyland'a gidildi ve öğrenciler tam gün eğlenme fırsatı buldu ayrıca gece lazer ışık ounları gösterisi izlendi.

Ressamlar tepesi görüldü.

19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a çıkarak İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı gün olarak kabul edilir.

Atatürk bu günü bayram olarak Türk gençliğine armağan etmiştir.

Sapanca Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar'ın Atatürk büstüne çelenk takdiminin ardından programa Sapanca Spor Salonunda devam edildi.

Buradaki törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar yaptı.

Ardından öğrenciler tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konulu şiirler okundu.

Programlara okulumuzdan öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

10 Mayıs Çarşamba günü Liseliyiz Okuyoruz projesi kapsamında kitap okuma yarışması gerçekleştirildi.

Yarışmaya okulumuz kapsamında öğrencilerimiz başvurdu.

Yapılan sınav sonucu öğrenciler değerlendirmeye alındı.

Puanların belli olmasıyla dereceye giren öğrenciler tespit edildi.

16 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen törende ödüller sahiplerini buldu.

En yüksek puanı alarak birinci gelen öğrencimiz laptop, ikinci gelen öğrencimiz tablet, üçüncü gelen öğrencimiz akıllı saat alarak ödüllerine kavuştular.

Ödülleri, Okul Müdürü ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri takdim etti.